2011. február 7., hétfő

Évszakok

Tavasz: A természetben bimbóznak a virágok, a szép színek, árnyalatok erről az évszakról mindig a szerelem jut eszembe meg persze a csicsergő madarak. Tavasszal lehet menni jókat kirándulni., sétálni, szerelmeddel lenni. Ilyenkor a családdal is sokat töltjük az időt a szabadban például: piknikeken, esténként sétálni megyünk. De viszont van rossz oldala is a tavasz jöttének a sár amit a hó olvadás okoz. Húsvét még ez jut eszembe a tavaszról, anyukámmal meg mamámékkal festjük a tojásokat szép piros, zöld, kék, sárga festékekkel hogy tudjunk mit adni a locsolóknak ha kopogtatnak az ajtón. Kiskoromban anyukámék eldugták előlem az ajándékokat és meg kellett keresnem a kertbe, általában a fűbe volt rejtve.

Nyár: A legjobb a nyárba hogy szünet van és nem kell korán kelni hogy iskolába keljen jönni. Meg persze hogy a barátokkal elmehetsz ide-oda csavarogni például: strandra, fagyizni, bulizni. Nyáron mindig feltalálja magát az ember. Meleg van elég egy top meg egy rövidnadrág, amikor a barátokkal sétálunk és nézzük a naplementét mert nyáron gyönyörű közben fagyit eszünk és felidézzük az az napi mókákat. persze nyáron ne feledkezzünk meg a Balatonról sem a mi "tengerünkről" mondjuk oda családommal szoktunk lejárni nyaranta de velük is nagyon jól érzem magam, a barátokkal is meglátogattuk balcsit tavaly nyáron mentünk le igaz csak 3 napot voltunk lent de az felejthetetlen volt, reggelente elég korán keltünk fel mert megismerkedtünk első nap edzőtáborosokkal akik csak fiúk voltak és elkezdtünk velük strandoltunk nagyon jóba lettünk velük és elég nehéz volt a búcsúzás de mi hárman csajok az utolsó este elmentünk bulizni egy nagyot. 

Ősz: Imádom az őszben a csodálatos színkavalkádokat, a sült gesztenye illatát, de viszont nem rajongok a  zord időjárásért. Ilyenkor már bele gondolok hogy mindjárt itt a tél és kirázz a hideg. Ősszel nagyon szeretek horgászni menni a családdal és a barátokkal közösen, olyankor olyan jó beszélgetés közbe hallgatni a természet hangjait. Mamámékkal mindig ősszel rakunk el befőtteket télire, bevisszük a virágokat hogy ne fagyjanak meg majd ha esetleg jön egy nagyobb szél. Készülődünk a télre!!! Megvesszük a meleg ruhákat anyával imádok vásárolni menni persze mindig praktikusan vásárolunk. Az irodalomban is a közelgő elmúlást jelképezi ez az évszak és nekem is ez jut eszembe róla.

Tél: Nem szeretem a telet mert az emberek nem csak a tél miatt vonulnak be lakásukba hanem a hangulatuk miatt is befordulnak. Ilyenkor az embernek nincs kedve semmihez és csak a tavaszt várja. Szerintem a télben a karácsony a legszebb mert akkor olyan meghitté, meleggé teszi a lakást és az utcákat a sok dísz és fény. Még a szilveszter az amit várok mert a barátokkal és a szerelmemmel ünnepelhetem az újévet. Ámde, azután vége minden jónak és csak a zord hideg marad még jó két hónapig.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése